Dermags-Trial-Set-B

DERMAGS UNTUK KULIT JENIS KERING / JERAGAT / KUSAM

Untuk entri kali ini Fiza hanya ingin fokus kepada produk Dermags yang mana harus anda guna sekiranya kulit anda adalah jenis kulit kering dan mempunyai masalah jeragat / kusam. Jadi, anda cuma fokus kepada produk yang anda benar-benar perlu sahaja.

Produk DerMags yang anda harus ada adalah:

  1. Cleanser DerMags– untuk membersihkan segala jenis kotoran dan menyingkirkan sel kulit mati tanpa mengeringkan kulit.
  2. Moisturiser DerMags– untuk melembapkan dan menutrisi kulit.
  3. Refining Cream DerMags– UV protection dan foundation.
  4. Serum DerMags – untuk merawat sel-sel kulit dari lapisan kulit paling dalam, dan menggalakkan proses penggantian sel kulit baru lebih efisien.
  5. Deep Cleansing Cream DerMags  (DCC) – Cleanser yang bersifat oil base untuk membersihkan makeup dan kotoran yang bersifat oil based. Amat sesuai digunakan bersama-sama Cleanser DerMags untuk Teknik Double Cleansing.

Jika anda adalah newbie,,dan baru nak cuba Dermags,, TRIAL SET B adalah sesuai untuk anda. Trial Set B ada semua item 1 hingga 4, kecuali DCC.

Fiza cadangkan untuk cucian yang lebih bersih, anda mulakan set anda dengan Trial Set B + DCC.

Saiz item dalam Trial Set B adalah sesuai untuk penggunaan 2 kali sehari dan boleh tahan selama 1 bulan.

CARA GUNA SET B

TEMPOH BERTENANG

Ramai yang tanya dalam masa tempoh bertenang tu kita tak boleh guna apa-apa produk ke?

Boleh, tapi bukan semua item boleh guna.

Selalunya Fiza akan cadangkan guna semua item dalam list 1 – 5 di atas, kecuali SERUM. Serum minta simpan dulu yer sekurang-kurangnya sebulan. Sebab apa? Nanti Fiza ceritakan.

Cara guna :

General flownya macam ni :

Cleanser -> Serum -> Moisturiser -> Refining Cream

Kalau anda guna DCC flownya macamni :

DCC -> Cleanser -> Serum -> Moisturiser -> Refining Cream

Jadi bila kita skip guna serum semasa tempoh bertenang, flownya jadi macam ni :

Siang: Cleanser -> Moisturiser -> Refining Cream

Malam: DCC -> Cleanser -> Moisturiser 

Guna item ini sahaja dulu dalam tempoh bertenang ye. Tempoh bertenang yang baik ialah 1 bulan dan ke atas.

SELEPAS TEMPOH BERTENANG

Sebab apa Fiza suruh simpan dulu SERUM dalam tempoh bertenang?

Pertama: Supaya kulit lebih bersih, sihat dan akan jadi lebih serasi dengan DerMags.

Kedua: Kandungan Alpha Mags dalam SERUM adalah sangat pekat, berbanding CLEANSER. Dan SERUM merawat hingga ke lapisan bawah kulit (basal layer). Jadi jika ada segala toksin & jeragat dibawah lapisan kulit, semua akan dikeluarkan secara agresif. Di khuatiri jika kulit belum ready, seeloknya lepas sebulan baru apply serum, biar slow and steady ok.

Jika anda ingin dapatkan produk -produk tadi secara loose item, terutama mereka yang sudah regular dengan dermags, boleh pilih dibawah ini.

Lihat semua Produk Dermags – Klik Sini

Free Consultation – Klik Sini

6 thoughts on “DERMAGS UNTUK KULIT JENIS KERING / JERAGAT / KUSAM”

  1. Assalamualaikum…saya pengguna newbie product dermags…usul saya agar dlm pamphlet diletakkan cara penggunaan utk setiap product yg direcommend…sbb saya confius …how use them…which should be use first and so on….no proper guidance…tqvm

  2. Saya order barang melalui dropship sejak 24 dec. Barang (serum) & intensive rawatan jeragat masih x sampai sehingga skrg. Alasannya system hq ada prob. Kemudian pos laju ada prob. End up saya baru find out y dermags xde product intensive utk rawatan jeragat..product company lain rupanya….

    1. Salam pn Ida.. system HQ so far tiada masalah,,boleh whatsapp saya dan berikan nombor agent dropship yang pn Ida berurusan? saya akan cuba bantu untuk tanyakan ke HQ berkenaan perkara ini yer

  3. Boleh tak klu nk cadangkan agar refining cream tu guna tube macam pencuci muka tu tp biar mulut nye kecik lagi bkn macam bekas sekarang untuk elakkan dari pembaziran dan comot bekas nya. Jadi bila kita bawa pegi keje atau travel lebih sesuai

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *