Dermags-Trial-Set-A

DERMAGS UNTUK KULIT JENIS BERMINYAK / JERAWAT / LIANG PORI TERBUKA

Dermags untuk kulit jenis berminyak / jerawat / liang pori terbuka.

Ok untuk jerawat ni,,kebanyakkan yang pm Fiza adalah mukanya naik jerawat disebabkan salah pilih produk (pernah guna produk yg ada chemical bahaya) dan juga yang kerap campur-campur produk. Normally jerawat pasir yang naik. Jadi dia nak guna produk Dermags yang mana?

Generally dia kena ada 5 item dermags ni.

  1. Cleanser (wajib)
  2. Deep Cleansing Cream, DCC  (highly recommended)
  3. Softener (lepas tempoh bertenang)
  4. Serum (lepas tempoh bertenang)
  5. Refining Cream / BB Cushion ( UV protection dan juga foundation)

Dalam list di atas,, untuk newbie Dermags,, Trial Set A yang sesuai untuk anda dan plus DCC.

Dalam Trial Set A semua yang list diatas ada kecuali DCC dan BB Cushion,, jadi elok anda ambil Trial set A sekali dengan DCC. Senang untuk buat Teknik Double Cleansing.

Cuma softener dan serum tu simpan dulu.. jangan guna dulu yer..

Teknik Double Cleansing – klik sini

CARA GUNA DAN TEMPOH BERTENANG

TEMPOH BERTENANG

Fiza akan syorkan suruh stop dulu produk yang ada dan juga kalau boleh stop dulu guna foundation / makeup dalam masa tempoh bertenang ni. 

Bersihkan muka dengan 2 jenis cleanser Dermags ni sahaja. Cleanser + DCC, buat Teknik Double Cleansing

Persoalan,,Berapa lama nak kena bertenang? 

Jawapannya, Kena tengok kondisi kulit anda,,biasanya satu bulan dan lebih lagi baik.. Biasanya jerawat akan kecut dan naik semula dalam tempoh ini,,kecut then naik,,takper,,teruskan sehingga kulit anda benar-benar rasa sihat dan serasi. Then,,baru boleh pergi next step (toner dan serum)

Tapi ada juga yang kata,,saya tak boleh kalau tak pakai foundation,,,kena pakai juga,,,

Boleh,,tapi make sure malam kena cuci bersih- bersih dengan teknik double cleansing

 

CARA BUAT TEKNIK DOUBLE CLEANSING 

Nama pun double, maksudnya kena cuci muka dua kali lah kan.

Caranya macam ni : 

✅ Cucian Pertama: Oil based cleanser – Deep Cleansing Cream Dermags,, tak perlu bilas dengan air,, just wipe dengan face cotton 

✅ Cucian Kedua: Water based cleanser – Cleanser DerMAGs,, bilas dengan air sehingga bersih

DCC ni digunakan untuk mencuci segala oil based impurities. Contohnya seperti make up, sunscreen,foundation & kesan minyak semulajadi di muka (sebum).

Water based cleanser ni pulak untuk cuci segala water based impurities seperti peluh dan debu-debu di muka.

Oil cleanser bersihkan oil impurities.

Water cleanser bersihkan water impurities.

Double cleansing teknik ni buat sekali sahaja dalam sehari dan pada waktu malam

Siang: Cleanser (sekali atau dua kali cuci muka) – refining cream/ BB Cushion (jika perlu)

Malam : DCC -> cleanser (double cleansing teknik)

SELEPAS TEMPOH BERTENANG

Buat teknik double cleansing tadi selama sebulan atau lebih,, Insyallah ada perubahan,, dan lepas tu baru boleh guna Softener dan juga serum.

Softener dan serum ni guna sekali sahaja sehari dan waktu malam

Caranya :

Siang:  Cleanser -> Refining Cream/ BB Cushion

Malam: DCC ->  Cleanser -> Toner ->  Serum 

Okep 🙂

Berikut adalah produk Dermags secara loose item atau Premium SET A

Lihat semua Produk Dermags – Klik Sini

Free Consultation – Klik Sini

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *